Fiskesemester – lång som kort

Tycker man om att fiska är en fiskesemester självklart den bästa semesterdrömmen. Vare sig man står och metar vid en sjö på kvällen eller ger sig ut på en dagstur i båt där man har med sig en härlig matsäck, är det fisket som är det bästa av allt. Det finns många olika typer av fiske och vårt underbara land bjuder på oändliga möjligheter till fantastiska semestrar där man kan ägna sig åt sin favoritsysselsättning. Man kan välja att åka och campa några dagar vid en vacker sjö i Småland eller hyra en stuga i fjällen några veckor och njuta av lugnet och den vackra naturen samtidigt som man ägnar sig åt fjällfiske. Tänk bara på att alltid ta reda på i förväg om det krävs fiskekort där du vill fiska.

Fiske kombinerat med camping

Man som fiskar från båt

Är man en van friluftsmänniska är det fantastiskt att ge sig iväg på äventyr i samband med fiskesemestern. Man kan till exempel vandra längs en älv och fiska på dagarna och slå läger på kvällarna. Har man bara bra campingutrustning och rätt kläder är det inga problem. Kanske man hittar en extra vacker plats där det nappar bra och man vill stanna en längre tid.. en jordborr kan vara behjälplig om du tänker stanna länge och vill bygga dig ett lite bättre skydd för väder och vind. Det är en otrolig känsla när man tillagar sin fångst i det fria över en öppen eld.

Fiska i Norge

Ett annat populärt alternativ är att åka på en i förväg planerad fiskeresa. något som lockar många är havsfiske i Norge. Då bor man på båten och alla måltider är inkluderade i resan. Priserna varierar efter hur länge man vill vara ute men här är man garanterad en oförglömlig upplevelse. Förutom den vackra naturen och allt fiske bjuds man på fantastisk mat och ett komfortabelt boende i en hytt på någon av de fina båtarna.