Näringsrik mat på fisketuren

Att vara ute och campa och fiska i flera dagar är verkligen balsam för själen. Du kan ladda batterierna, njuta av naturen och försöka fånga så många fiskar som möjligt. Om du tar med dig ett tält och liggunderlag kan du även campa några dagar. Dock är det viktigt att du även tar med dig mat så att du klarar dig under dessa dagar. Som tur är finns det ett väldigt stort utbud av frystorkad mat idag och det går faktiskt att äta näringsrikt även om du är ute i naturen. Det går även att packa smart så du inte behöver ta med dig alldeles för mycket packning.

Ta med dig kosttillskott

Om du vill vara säker på att få dig tillräckligt med mineraler när du är ute på fisketuren kan du ta med dig olika kosttillskott. Ett exempel är chagapulver som är en slags svamp. Den går alltså att köpa i form av pulver som du kan blanda med mjölk eller vatten. Det går lika bra att äta chagapulver till frukost som till middag. Svampen innehåller ämnen som är både antiinflammatoriska och antibakteriella. Du kan komplettera med andra kosttillskott beroende på vad du behöver.

Stort utbud av frystorkad mat

Något som är väldigt bra att ha med dig under en längre fisketur är frystorkad mat. Det används av många som vill bygga upp ett krisförråd men är också väldigt bra att ha med sig under en campingresa. Idag finns det både vegetariska alternativ och kött. Då behöver du bara ha med dig ett litet stormkök där du lagar maten efter en dag vid vattnet. Glöm inte heller packa med dig en kåsa, tallrik och bestick så du kan äta utan problem.

Tänk på att packa rätt

Om du ska vara ute en längre tid på en kombinerad camping- och fiskresa är det också viktigt att packa rätt. Du kommer förmodligen ha begränsat med utrymme. Om du ska till lite olika platser kanske du även måste bära på väskorna med jämna mellanrum. Det som är bra med frystorkad mat är att den tar väldigt lite plats men samtidigt är näringsrik. Du kan även komplettera med lite nudlar eller pasta som endast kokas upp i vatten.

Smidiga bars som mellanmål

När du bara vill ha något snabbt mellan måltiderna kan du ta med dig näringsrika bars. De kan du även ha med dig i fickan om du behöver promenera en bit mellan vattnet och tältet. Dessa är väldigt näringsrika och funkar som ett mellanmål. Då försäkrar du dig om att du håller dig mätt och belåten medan du fiskar vid sjön. Det kommer göra upplevelsen så himla mycket bättre och roligare. Glöm inte heller att ta med dig vatten och annan dricka.