Slipp både blomflugor och mygg

Det finns mycket som är underbart på våren och sommaren, men inte blomflugor, myggor och knott. Vare sig i hemmet eller ute på fisketuren. Det finns bra och ekologiska metoder mot flygfän som gör sommarlivet skönare.

Nemablom för att slippa blomflugor

Du håller på att driva upp blommor och fina plantor, och får irriterande besök av blomflugor, eller sorgmyggor som de egentligen heter. Eller så ger de sig på dina stora växter och stör dig i vardagen. Då ska du köpa Nemablom som är en naturlig metod för att få bukt med flugorna. Du köper Nemablom som har nematoder. Du blandar ut nematoderna i vatten och vattnar sedan dina växter med blandningen. Det är ett naturligt sätt att få finare växter, utan bekämpningsmedel. Gå in på Wexthuset och köp Nemablom och ge dina växter ett nytt och flugfritt liv. Där hittar du också allt annat som du behöver för blommor, växthus och grönsakslandet.

Slipp flygfän på fisketuren

Det är skönt att slippa extra ohyra inomhus, men också när du ska fiska. Det finns många metoder att ta till, men dessvärre är de sällan lika effektiva som Nemablom är för växterna. Myggor och knott älskar att hålla till vid vatten. Detsamma gäller bromsar som verkligen kan göra livet surt för oss. Först och främst är det smart att investera i en fiskehatt med myggnät. Det försvårar även för bromsen dagtid. Förvisso kommer du ju att ha en massa mygg eller flugor flygande omkring dig, men efter ett tag slutar man att tänka på dem. Så länge som de är på utsidan av myggnätet. Om det är för varmt att bära långärmat kan du köpa en myggnätsponcho och dra över huvudet. Det försvårar mycket för djuren. Dock är riktiga kläder oftast det bästa skyddet. Glöm inte sockor på fötterna. Många myggmedel innehåller kemikalier, men du kan leta efter mer naturliga och miljömärkta märken som hjälper mycket.

Myggjagare vid bryggan

Om du har hus eller sommarstuga vid vatten kan du ställa upp en myggjagare för att skapa en myggfri zon. En myggjagare drivs av gasol och samlar in myggor. Den håller ett område av 50 gånger 50 meter myggfritt. Har du en brygga är det smart att ställa dit en myggjagare för att både kunna fiska och bada kvällstid utan för mycket flygfän. Dessvärre kan du inte ta med en myggjagare ut i båten. Myggor lever i revir. En myggjagare ser helt enkelt till att det inte blir ett revir just där myggjagaren står.

Ett annat problem är ju flugor. Flugor gillar andra djur, så om du upplever många flugor på en plats kan du testa att förflytta dig. Fiskar du i en å och märker av en massa flugor kan det vara ett dött djur som ligger i närheten och drar till sig djuren.