Välja rätt bil för fisketuren

Om man gillar att fiska kan det vara mycket praktiskt att ha en egen bil. Det kan vara långt att gå för att hitta ett bra fiskeställe och det är sällan bussarna går dit. Det finns dock en del saker att tänka på när man ska välja en bil. Kanske är det rent av så att bilen både ska användas till vardags och när det är dags att ge sig ut i lite tuffare terräng.

Att köpa bil

När man ska köpa en bil kan det vara klokt att vända sig till en seriös bilhandlare som Riddermark Bil innan bilköpet. Där kan man finna bilar av alla modeller, i flera olika färger. Dessutom finns bilarna i olika prisklasser. Om man är ute efter en bil som ska användas till körning på lite sämre vägar kan det vara klokt att välja en fyrhjulsdriven variant som även kan ta sig fram i lera och snö.

Markfrigång är viktigt

Inne i stan kan man ha en bil med låg markfrigång utan problem. Att ta sig över trottoarkanter eller farthinder kan vara lite svårt, men i regel kan man då välja andra vägar. Som fiskare kan man inte räkna med att vägen fram till de bästa fiskeplatserna ska vara asfalterad. En bil med lite högre markfrigång kan därför vara väldigt bra. Då behöver man inte oroa sig för så hål i vägen, eller för stenar som sticker upp.

Köra bil i terrängen

Att köra i terräng eller på skogsvägar innebär en hel del utmaningar. Man kan inte alls likna det vid att köra på en stor asfaltsväg. I skogen kan djur plötsligt hoppa ut framför bilen, vägen kan vara smal och man kan behöva backa en lång bit om det är så att man stöter på hinder längs vägen. Dessutom kan det vara bra att ha lite koll på hur man till exempel tar sig loss ur lera eller om bilen kör fast på annat sätt. Att ha med sig en bogserlina är ingen dålig idé.

Välja en dyr eller billig bil?

Om man bara fiskar på platser som ligger centralt och där vägen är bra är det ofta inget problem att köra. Är vägen däremot väldigt dålig kan det vara dumt att ha en jättedyr bil som blir sönderkörd. Många skador som orsakas av skogskörning gäller inte på försäkringen. Då kan det vara klokt att ha en lite äldre bil som man kan meka lite på själv när den går sönder. I skogen kan också grenar och annat repa bilens lack. En helt ny bil kan se väldigt risig ut på bara ett par månader och reporna kan vara svåra att få bort. Valet av bil är dock väldigt individuellt och som fiskare bör man se till sin egen situation när man ska köpa bilen.